Ferramol 2,5kg 500-1000m2

Ferramol 2,5kg 500-1000m2

Ferramol 2,5kg 500-1000m2

Special Price Pris inkl. moms 299,00 DKK

Pris: Før pris 499,95 DKK

ELLER

Lagerstatus: På lager:  

Vent venligst…
Beskrivelse

Detaljer

Effektiv bekæmpelse af dræbersneglen!

De æder vores køkkenhaver, de ødelægger blomsterbedet, de myldrer frem på græsplænen - og de er IKKE velkomne! Hvis din have blev invaderet af snegle de sidste somre, er det fra det tidlige forår, du skal gøre en indsats, hvis du vil forhindre en gentagelse. Selv om du ikke lægger mærke til sneglene i foråret, er de der helt sikkert. En del små snegle har overlevet vinteren - og er klar til at parre sig og lægge æg. Se også afsnittet på vores hjemmeside under"Sneglerapportering" og læs mere om dræbersneglen under afsnittet "Problemer og skadedyr". Hvis æglægningen forhindres tidligt, bliver der mærkbart færre snegle senere på sommeren. Det er betydeligt nemmere at bekæmpe små snegle end fuldvoksne.
 
SnegleFri Ferramol er et sneglebekæmpelsesmiddel, der er uhyre effektivt til bekæmpelse af den iberiske skovsnegl - dræbersneglen. SnegleFri Ferramol indeholder et jernpræparat, der også findes i jerntilskud til gravide kvinder. Den nyeste forskning viser, at SnegleFri Ferramol ikke er skadeligt for pindsvin og andre smådyr i haven (download rapport for Dyrenes Beskyttelse nederst på denne side), men det bekæmper dog også andre snegle end kun dræbersneglen.
 
Når du spreder SnegleFri Ferramol i din have, er det en god idé at sprede det i et tyndt lag (sneglekornene skal have en indbyrdes afstand af ca. 10-12 cm) der, hvor sneglene færdes.
 
1-2 SnegleFri Ferramol-granulater er nok til at slå en snegl ihjel. Bekæmpelse af små snegle kræver betydeligt mindre mængder SnegleFri Ferramol end bekæmpelse af fuldvoksne snegle.  Derfor er det god grund til at gå tidligt i gang, hvis du har haft snegleproblemer i sidste sæson. Den mest effektive sneglebekæmpelse opnår du ved at sprede SnegleFri Ferramol i små mængder med regelmæssige mellemrum fra marts til oktober. Spred SnegleFri Ferramol således det ligger på jorden mellem planterne og undgå, at granulaterne bliver liggende i planten. Der kan godt gå 1-2 døgn, inden sneglene dør.
 
Dræbersnegle i kompostbunker og køkkenhaver
Dræbersneglene overvintrer i kompostbunker og andre steder, hvor der er lunt og løs jord. Hvis du drysser et tyndt bælte af SnegleFri Ferramol omkring disse steder, er du godt fra start i bekæmpelsen af sneglene. Et bælte rundt om køkkenhaven kan også gøre underværker og vil efterhånden gøre det muligt på ny at dyrke grøntsager i snegleplagede haver. Hvis du ikke føler dig sikker på, om der er snegle i haven, kan du afgøre det med en simpel test. Dræbersnegle elsker agurk. Hvis du lægger skiver af agurk ud i risikoområderne kan du hurtigt konstatere, om der er snegle i haven.
 
Hvis du ikke vil bekæmpe snegle med hus
SnegleFri Ferramol bekæmper alle snegle - både nøgne snegle og snegle med hus. Hvis man vil undgå at snegle med hus spiser af giften, kan man placere granulaterne midt på en flise. I hvert hjørne af flisen placeres en lille sten, og oven på lægges endnu en flise. Vælg sten af en størrelse så mellemrummet mellem de to fliser bliver ca. et par centimeter. Dette vil forhindre adgang til granulaterne for snegle med hus, men ikke for dem uden. Derudover beskyttes granulaterne mod regn. I stedet for et lavt tag, kan man også lave en smal gang mellem nogle fliser eller lign. Hovedsagen er af sneglehuset ikke kan komme igennem.
 
Fotos:
Se billede af Ferramol-produkterne i voresbilledarkiv.
 
Guide:
Du kan læse mere om de mest almindelige skadedyr i hus og have samt bekæmpelse af disse ved at klikke på dette link, hvor du kan downloade vores guide "Guide om skadedyr og bekæmpelse".
 
Brugsanvisning:
Udstrø granulateret hvor sneglene findes. Granulaterne skal have en indbyrdes afstand af ca. 10 cm svarende til 5 g/m2. Hvis sneglene opæder granulatet og der er flere snegle, genbehandles på samme måde. Ved massive angreb skal der bekæmpes i hele perioden fra påske og indtil første betydende frost.
 
Deklaration:
1% Jern(III)fosfat, vegetabilier som hvedemel og blågrønt farvestof. Alle ingredienser er godkendte som fødevarer. Omfattet af Miljøministeriet bek. om bekæmpelsesmidler.
 
Kan også anvendes på økologiske arealer:
Ja
 
Markedsføringstekster:
Godkendt middel til bekæmpelse af dræbersnegle.
Godkendt til økologisk dyrkning og skånsomt middel mod snegle.
Uhyre effektivt til bekæmpelse af alle snegle.
Helt ufarligt for mennesker, husdyr, pindsvin og andre smådyr.
Regnfast op til 6 uger ved normal nedbør.


Miljøstyrelsens godkendelse:
Må kun anvendes til bekæmpelse af agersnegle og skovsnegle på dyrkede og udyrkede arealer, samt i væksthuse. SnegleFri Ferramol er et ikke-økologisk produkt, der kan anvendes til økologisk jordbrugsproduktion efter retningslinierne i rådsforoddning nr. 2092/91.
 
Opbevaring:
Opbevares utilgængeligt for børn. Må ikke opbevares sammen med fødevarer- og drikkevarer og foderstoffer. Bør opbevares i tættillukket emballage. Opbevares køligt men frostfrit. Undgå direkte sollys.
Tom emballage:
Kan bortskaffes med dagrenovationen.
 
Virkning:
Efter indtagelse vil SnegleFri ødelægge sneglenes evne til at optage kalcium og i løbet af kort tid vil sneglen søge skjul og dø. Der ligger derfor ikke døde snegle i haven.

FAQ
Hvad koster det at anvende SnegleFri Ferramol?
Det koster ca. 6 kr. at bekæmpe 1.000 snegle.

Hvad sker der, når det regner?
De blå korn kan tåle gentagen regn i op til seks uger. De holder kortere tid, hvis de  konstant ligger i vand.

Hvorfor finder jeg ikke døde snegle efter brug?
SnegleFri Ferramol fjerner sneglens ædelyst og får den til at trække sig tilbage til skjul eller til huller i jorden, hvor den dør.
 
Kan jeg få en have uden dræbersnegle?
Ja! Du kan bruge SnegleFri Ferramol alene eller eventuelt kombinere med de forskellige mekaniske bekæmpelsesmetoder. Når du bruger SnegleFri Ferramol skal du starte med at lægge det ud allerede i april måned, mens sneglene er helt små. Det er det mest effektive og det som vil koste dig mindst. Fortsæt med bekæmpelsen helt frem til oktober eller når det bliver frost.

Kan SnegleFri Ferramol anvendes i nærheden af spiselige afgrøder?
Ja - og ved at anvende det i køkkenhaven har mange haveejere fået mulighed igen for at dyrke deres egne grøntsager. Læg SnegleFri Ferramol rundt om køkkenhaven og eventuelt mellem grøntsagerne. Læg det i god afstand til planterne, så du har plads til at luge og lave en "sneglefri zone" rundt om planterne.

Hvad gør jeg, når naboen ikke bekæmper snegle og de kommer over til mig?
Du kan udlægge et stribe med SnegleFri Ferramol ind mod naboen. Du kan også opfordre naboen til at bekæmpe sneglene. Det er jo et kollektivt problem.

Virker SnegleFri Ferramol også på snegle med hus? 
Ja, produktet har også effekt overfor snegle med hus. De øvrige typer snegle, som ikke formerer sig så voldsomt indgår i havens økosystem og er med til at omsætte og nedbryde organisk materiale. Hvis du vil beskytte snegle med hus, kan du udlægge SnegleFri Ferramol mellem to plader med indbyrdes afstand på 1-2 cm. Så kan sneglene med hus ikke komme til at spise granulater. Man kan også sørge for at flytte de snegle, man ikke ønsker bekæmpet til et andet område, inden man spreder SnegleFri Ferramol.
 
Er SnegleFri Ferramol farligt for pindsvin, hunde, katte, fugle m.m.?
Nej – ingen af ingredienserne i SnegleFri Ferramol er skadelige for pattedyr. De døde snegle er heller ikke skadelige. Alle stoffer i den nyeste version af SnegleFri Ferramol findes i fødevarer eller forekommer naturligt i jord. Se også vores side omFerramol og pindsvin.