Show/Hide Filter

 

Træpiller – billig opvarmning af din bolig

Træpiller til opvarmning af boligen bliver mere og mere populært, og det forstår vi godt. Hvis du er en af de mange danskere, der overvejer at gå med på bølgen, er du kommet til det helt rigtige sted.

Vi tilbyder forskellige typer af træpiller til gode priser. Er du endnu ikke helt sikker på, om træpiller er den rette løsning for dig, skal du læse med her. Vi vil forsøge at give overblikket over fordele og ulemper ved denne måde at varme boligen op på samt hvad du helt konkret skal være opmærksom på, inden du anskaffer dig et pillefyr. Så læs med og bliv klogere på om træpiller er det rette for dig!

Sorter faldende
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 ud af 26 produkter pr. side

Sorter faldende
Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 ud af 26 produkter pr. side

Vær opmærksom på dette inden du anskaffer dig et pillefyr

Først og fremmest er træpiller et rigtig godt alternativ til det gængse oliefyr, der står i rigtig mange huse især af ældre dato. Pillefyret kan dog også være den perfekte løsning, hvis du får dit hus opvarmet med elvarme. Sammenlignet med opvarmning med elvarme kan du spare hele 75% på varmeregningen, hvis du skifter til et pillefyr. Det er en besparelse, der kan mærkes. Hvis du vil udskifte varmekilden i dit hus med et pillefyr, er det vigtigt at du gør dig nogle centrale overvejelser. Først og fremmest kræver pillefyret en del mere arbejde en mange andre varmekilder. Du skal f.eks. bruge tid på påfyldning og rensning. Du skal også overveje dit varmebehov og vælge det rette anlæg i forhold til dette. Her kan vi være behjælpelige, så vælger det rette pillefyr til dit behov. Du skal vide hvor stort et areal, der skal opvarmes og om fyret skal kunne fyres med brændes. Du skal desuden overveje hvor mange penge du vil ofre på pillefyret.

Fordele og ulemper ved træpiller

En af de helt store fordele ved pillefyret er udgifterne. Det er en utrolig billig og effektiv måde at varme et hus op på. Du kan derudover glæde dig over at måden pillerne brænder på er mindre forurenende end f.eks. en brændeovn. Træpillerne bliver brændt helt ned og dermed er der en mindre forurening.

Hvis du investerer dine penge rigtigt i et automatisk pillefyr, slipper du for en del besvær og får den samme komfort som ved et almindeligt oliefyr. Der er dog også nogle ulemper, du skal have med i dine overvejelser. Du skal sørge for at holde øje med opfyldning af pillefyret. Du skal regne med at pillefyret skal fyldes en gang om ugen. Hvis du ikke vælger et automatisk pillefyr, er der en del mere arbejde forbundet med opvarmningen end et almindeligt oliefyr. Det er vigtigt at købe sine træpiller de rigtige steder, da kvaliteten af træpillerne kan variere meget. Det betyder, at du kan ende med træpiller, der ikke er særlig gode i drift. Sidst men ikke mindst er et pillefyr sæsonpræget. Det betyder helt konkret, at det ikke kan svare sig at bruge pillefyret om sommeren. Her kan det være smart at supplere med en elvarmer.